Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Από τη Καθημερινή

Επίκαιρη ερώτηση Αλαβάνου για συμβασιούχους Δημοσίου

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/04/2009_276765


Όπως σημειώνει ο κ. Αλαβάνος, η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Δ.Ε.Κ.) δίνει νέες δυνατότητες στους συμβασιούχους, να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων τους.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

Όπως σημειώνει ο κ. Αλαβάνος, η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Δ.Ε.Κ.) δίνει νέες δυνατότητες στους συμβασιούχους, να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων τους ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου.

Ερωτά, δε, τον υπουργό: τι νομοθετικά μέτρα προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να δικαιωθούν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου, που κάλυπταν ή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξαιρέθηκαν παρανόμως από τις ευνοϊκές διατάξεις της Οδηγίας 99/70 για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και τι μέτρα θα αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει την απαράδεκτη και προσβλητική πρακτική της πρόσληψης χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου ή μέσω προγραμμάτων stage για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του δημοσίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: