Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

09-07-2008 Απόφαση Δ.Σ. ΕΤΕΠ για συμβασιούχους και πρυτανικές εκλογές

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΤΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους 29 συμβασιούχους υπαλλήλους του Ιδρύματος των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί προσφέρουν έργο σε σημαντικούς τομείς και με τη λήξη των συμβάσεών τους πολλές υπηρεσίες του Ιδρύματος δε θα λειτουργούν πλέον ομαλά. Διεκδικούμε από κοινού με τους συναδέλφους την προκήρυξη οργανικών θέσεων για όλους τους εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καταδικάζουμε την πρακτική της κάλυψης τέτοιων αναγκών με συμβάσεις που κρατούν σε ομηρία τους εργαζομένους.

Σε ότι αφορά στη διεξαγωγή των Πρυτανικών Εκλογών, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να διεξαχθούν ομαλά στις 26 Αυγούστου όπως έχουν ορισθεί. Με την επιχειρούμενη εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου διαμορφώνεται μια κρίσιμη συγκυρία για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι προφανές ότι ένα ακέφαλο Ίδρυμα δεν θα μπορεί να αντισταθεί στην επαπειλούμενη υποβάθμιση.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης οφείλει να εισέλθει σε πορεία διεκδίκησης από την οποία δεν μπορεί να λείπει ούτε η Διοίκηση αλλά ούτε και οι εργαζόμενοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: