Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

17/07/2008 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Άρθρο του Γιώργου Κώνστα - ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Αβεβαιότητα για τους συμβασιούχους

ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αβεβαιότητα για τους συμβασιούχους
Στάση εργασίας
χθες και
συνάντηση
με τον αρμόδιο
αντιπρύτανη

Υποσχέσεις για ολιγόμηνες επεκτάσεις των συμβάσεων εργασίας για ορισμένες κατηγορίες πήραν οι συμβασιούχοι του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν χθες πεντάωρη στάση εργασίας και θα επανέλθουν με νέα 5ωρη στάση στις 25 Αυγούστου, καθώς με τη λήξη των συμβάσεων χάνουν την εργασία τους. Ελλείψει των συμβασιούχων τμήματα όπως αυτά της Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης θα υπολειτουργούν αφού σε σύνολο 14 υπαλλήλων του τμήματος οι 11 είναι συμβασιούχοι!
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρύτανη κ. Πατεράκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων κ. Γιάννης Ασλάνης επισήμανε πως από την ενημέρωση που είχαν από τις πρυτανικές αρχές οι τελευταίες έχουν αποστείλει δύο έγγραφα προς το Υπουργείο Παιδείας.
"Το πρώτο αφορούσε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του τμήματος Αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για 11 υπάλληλους, στο σύνολο των 14 υπαλλήλων του τμήματος, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Αυγούστου. Από την 1η Σεπτεμβρίου το τμήμα της Αρχιτεκτονικής θα είχε πρόβλημα να λειτουργήσει. Από ό,τι φαίνεται ίσως να υπάρξει μια τρίμηνη παράταση του προγράμματος, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται, απλά δίνεται μια μικρή ανάσα στους υπαλλήλους αυτούς και βοηθάει στο να ξεκινήσει να λειτουργεί το τμήμα. Αυτό δεν μας καλύπτει βέβαια γιατί από την 1η Δεκεμβρίου το πρόβλημα θα είναι το ίδιο. Όσο για τους υπαλλήλους της βιβλιοθήκης που είναι 6 υπάρχει μια πρόβλεψη παράτασης μέχρι το τέλος του χρόνου και από τη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Πατεράκη φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας να υπάρχουν κάποιες "γέφυρες" 8μηνες μέχρι να λυθεί το θέμα οριστικά με οργανικές θέσεις. Αλλά αυτό είναι ακόμα σε συζήτηση, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους του ΕΛΚΕ που είναι 9 άτομα και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Ιουλίου δεν υπάρχει καμία απολύτως λύση ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται από 1ης Αυγούστου. Αυτοί είναι ξεκρέμαστοι. Συν τρία άτομα από το τμήμα διαμεσολάβησης. Δίνονται επομένως κάποιες μικρές παρατάσεις σε κάποιους από τους συμβασιούχους αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια άμεση λύση, μια πιο μόνιμη λύση".
Όπως επισήμανε ο κ. Ασλάνης, οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς έχουν τη στήριξη τόσο των καθηγητών, όσο και των φοιτητών και των μονίμων υπαλλήλων του ιδρύματος".
Οι πρόεδροι των τμημάτων του Π.Κ. είχαν στείλει έγγραφα στην Πρυτανεία να μείνει το προσωπικό ως έχει γιατί έχουμε μια εμπειρία 4-5 ετών στις θέσεις αυτές και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: