Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 16/7






Σήμερα 16/07/2008 ο Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων με τα μέλη του συμμετείχαν στη στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί από κοινού με τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους υπαλλήλους του Πολυτεχνείου οι οποίοι έχουν απολυθεί ή πρόκειται πολύ σύντομα να απολυθούν από το ίδρυμα, παρά τις θετικές εισηγήσεις για την παραμονή τους από τους διοικητικούς προϊσταμένους τους προς την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου.

Στη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία συμμετείχαν συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων του Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συμβολικής συγκέντρωσης του προσωπικού του Πολυτεχνείου, υπήρξε συνάντηση με τον Αντιπρύτανη κ. Πατεράκη ο οποίος ενημέρωσε το Σύλλογο Συμβασιούχων για τις νεότερες εξελίξεις για το πρόβλημα τους.

Ο κ. Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Πατεράκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συμβασιούχων ότι ίσως τελικά βρεθεί μία λύση για τους συμβασιούχους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης. Ο κ. Πατεράκης παρουσίασε έγγραφο του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών με το οποίο γίνεται ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα συνάντησης εκπροσώπων του ΣΕΑΒ με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ κ. Πλατή Δ. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι ίσως υπάρξει κάποια μακροχρόνια λύση ιδρύοντας οργανικές θέσεις στις Βιβλιοθήκες όλων των Α.Ε.Ι. μέσω νόμου που προβλέπεται να είναι έτοιμος το φθινόπωρο και βραχυπρόθεσμα ίσως υπάρξει κάποια «γέφυρα» με οκτάμηνες συμβάσεις για τους ήδη εργαζομένους στις βιβλιοθήκες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση μεταξύ του ΣΕΑΒ και του ΓΓ ΥΠΕΠΘ κ. Μακρή καθώς και η ενημέρωση του ΣΕΑΒ για τη συνάντηση αυτή μπορεί κανείς να τα βρει στο «Αρχείο ΣΣΥΠΚ» που βρίσκεται αριστερά στην ιστοσελίδα σε μορφή link.

Επίσης στο αρχείο υπάρχει και η κατάσταση με τον αριθμό των καταγεγραμμένων συμβασιούχων υπαλλήλων που εργάζονται στις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα.

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Πατεράκη, υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί τρίμηνη παράταση στους συμβασιούχους υπαλλήλους της Αρχιτεκτονικής μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Σχετικά όμως με το θέμα των Συμβασιούχων υπαλλήλων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι 31/07/2008 και 31/08/2008 δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη.

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Πρυτανεία τη Δευτέρα 20/07 ώστε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Πρυτανικών Αρχών των ελληνικών Α.Ε.Ι. και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στη Μυτιλήνη. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθούν το θέμα των προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ που λήγουν και για τη δυνατότητα ύπαρξης γέφυρας με τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα τα αντικαταστήσουν και καθώς και για την επικείμενη τροποποίηση της ΚΥΑ ΚΑ679/96.

Την παράσταση διαμαρτυρίας κάλυψαν οι εφημερίδες Χανιώτικα Νέα και Κήρυκας καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Κύδων TV, Νέα TV, Κρήτη TV Η επόμενη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 25/08 Από το ΣΣΥΠΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: