Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

15/07/2008 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Πλατεία Αγίου Τίτου 731 00 Χανιά

Τηλ.: (28210) 37002 - 37003 / Fax (28210) 28417

E-mail: rector@central.tuc.gr

Χανιά, 15 Ιουλίου 2008

Αρ. πρωτ. 5147

Προς Τους Ειδικούς Γραμματείς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ.κ. Α. Κυριαζή και Γ. Πανδρεμένο

Κοινοποίηση:

-Υφυπουργό κ. Σ. Ταλιαδούρο

-Σύγκλητο Π.Κ. -Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ ΣΧΕΤ.: Το υπ' αριθμόν 5031/8-7-2008 έγγραφο μας

Εν όψει της διαβούλευσης, η οποία θα λάβει χώρα στην Μυτιλήνη από 17-18 Ιουλίου, για το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», και στην οποία θα συζητήσουμε τον προγραμματισμό των δράσεων, παρακαλώ όπως λάβετε υπ' όψιν σας τα ακόλουθα:

Από το 1996 έως το 2008 υπήρξε χρηματοδότηση από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΥΠΕΠΘ (ΕΠΕΑΕΚ Ι και II) για σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις των Πανεπιστημίων, όπως είναι η «Ανάπτυξη Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών», η «Διεύρυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με την χρηματοδότηση των νέων Τμημάτων, η «Ενίσχυση των Γραφείων Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και η Επιχειρηματικότητα», η «Αναμόρφωση των ΠΠΣ και των ΜΠΣ» και φυσικά η ενίσχυση της έρευνας.. Δόθηκε, έτσι, η δυνατότητα να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό στις Βιβλιοθήκες, το οποίο έδωσε νέα διάσταση στην επιστημονική πληροφόρηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Επίσης, στελεχώθηκαν με υπαλλήλους και βοηθούς εργαστηρίων τα Τμήματα που ιδρύθηκαν από το 1999 έως το 2004 καθώς και τα Γραφεία Διασύνδεσης.

Δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά είτε έχουν λήξει είτε λήγουν αμετακλήτως έως τις 31/12/2008, προτείνω να συζητηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης «γέφυρας» για τις εν λόγω δράσεις, προκειμένου να μην χαθεί το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, το οποίο προσελήφθη και στελέχωσε αυτά τα χρόνια τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, τις Νέες Ακαδημαϊκές Μονάδες και τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων.

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας ανέφερα ότι οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες θα απολέσουν 320 βιβλιοθηκονόμους, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων τους, στις οποίες βασίζεται τόσο η εκπαίδευση όσο και η έρευνα στα Πανεπιστήμια μας. Επίσης, τα Τμήματα, τα οποία άρχισαν να λειτουργούν από το 2004 θα μείνουν χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό για να λειτουργήσουν μετά την 30η Νοεμβρίου 2008.

Παρακαλώ όπως υπάρξει συζήτηση επί αυτών των θεμάτων και προετοιμασία εξεύρεσης άμεσων λύσεων.

Τέλος, σας υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα της τροποποίησης της ΚΥΑ ΚΑ679/96, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων στα Χανιά. Επ' αυτού έχει συμφωνήσει σύσσωμη η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ. Κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της ορθής λειτουργίας των Πανεπιστημίων, τα οποία - στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιαχείρισης - έχουν δηλώσει την πρόθεση τους για διαχείριση των αποθεματικών των ΕΛΚΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων διοίκησης τους. Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Μυτιλήνης θα μας ενημερώσετε για τις θετικές εξελίξεις επί του θέματος.

Εσωτερική διανομή:

-Γραφείο Αντιπρυτάνεων

-ΠΓΣ Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

-Επιτροπή Βιβλιοθήκης του Πολυτεχνείου Κρήτης

-Γραφείο Διασύνδεσης

-Διεύθυνση Προσωπικού

-Συλλόγους Υπαλλήλων και Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΠΚ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Κ.

Το παραπάνω έγγραφο και το έγγραφο 5031/08-07-2008 (2008-07-08 ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΕΑΕΚ.7.08.doc) βρίσκονται στο αρχείο του Συλλόγου.

Για να βρείτε τα έγγραφα, κάντε κλικ στο link "Αρχείο ΣΣΥΠΚ" που βρίσκεται αριστερά της ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: