Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Χανιά, 08-07-2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι συμβασιούχοι του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν νομιμοποιηθεί στα μάτια της Πολυτεχνειακής Κοινότητας ως αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού δυναμικού του Ιδρύματος. Απόδειξη είναι ότι οι υπάλληλοι αυτοί, επί πάρα πολλά έτη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

Τον Ιούνιο ο Σύλλογος Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης ειδοποιήθηκε από την Πρυτανεία του Ιδρύματος ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του εργατικού δυναμικού θα πάψει να εργάζεται στο Πολυτεχνείο διότι λήγουν οι συμβάσεις τους, οι οποίες δεν μπορούν να πάρουν παράταση.

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις τριών (3) υπαλλήλων του Ιδρύματος στις 30/06/2008 (πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ), και έπονται οι συμβάσεις δώδεκα (12) συμβασιούχων υπαλλήλων που λήγουν στις 31/07/2008 (προγράμματα ΓΓΕΤ και ΕΛΚΕ), δεκαπέντε(15) στις 31/08/2008 (προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ), πέντε (5) στις 31/12/2008 (πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ και δέκα (10) στις 31/01/2009 (Πρόγραμμα ΕΛΚΕ) .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΕΑΕΚ

Η θέση της Πρυτανείας (Πρύτανης Γρυσπολάκης Ι., Αντυπρυτάνεις, Βαρότσης Ν. και Πατεράκης Μ.) για τα προγράμματα ΓΓΕΤ και ΕΠΕΑΕΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης ήταν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης τους, και δεν οι ίδιοι ως Πρυτανεία δεν είχαν να προσφέρουν καμία άλλη εναλλακτική και άμεση λύση για τους υπαλλήλους που οδηγούνται στην ανεργία.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΛΚΕ

Για τα προγράμματα του ΕΛΚΕ η Πρυτανεία ανέφερε ότι επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η ισχύουσα Κοινή Διυπουργική Απόφαση ΚΥΑ ΚΑ679/96 http://www.tuc.gr/synodos/KIA679.pdf, δεν δίνει την δυνατότητα πια στον ΕΛΚΕ να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του Πολυτεχνείου, το Ίδρυμα δεν μπορεί να προβεί σε προσλήψεις προσωπικού (στην ουσία διατήρηση του προσωπικού) όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αυτό συμβαίνει διότι, όπως ειπώθηκε, υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από μελλοντικό οικονομικό έλεγχο που θα διενεργηθεί στο Πολυτεχνείο, οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις αυτές να υποστούν σημαντικές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις (Βλέπε Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλές από τις υπηρεσίες του Πολυτεχνείου, που βασίζονται εξ’ ολοκλήρου σχεδόν σε αυτούς τους συμβασιούχους υπαλλήλους, θα έχουν σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2008-2009.

Η λύση που προτείνει η Πρυτανεία είναι ότι οι συμβασιούχοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή, ώστε αυτοί που ήταν εργαζόμενοι σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ να ενταχθούν, μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ, στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ στο τέλος του έτους ή αρχή του 2009, και αυτοί που ήταν εργαζόμενοι σε προγράμματα ΕΛΚΕ να κάνουν υπομονή μέχρι τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας τροποποιήσουν την ΚΥΑ με την οποία το Πολυτεχνείο θα έχει ελευθερία στη χρήση των αποθεματικών του και θα μπορεί να κάνει προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Ποιος μπορεί να κάνει υπομονή όταν βρίσκεται άνεργος; Μετά από τόσα χρόνια άψογης προϋπηρεσίας, αυτή είναι η ανταμοιβή για τους συμβασιούχους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες του Πολυτεχνείου;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

- ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30/06/08 ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ 01/07/2008

- ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ:

- ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

- ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: