Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Ψήφισμα Γ.Σ. Διοικητικών Υπαλλήλων για το θέμα των Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Π.Κ.

Χανιά 9/7/2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Γ Ε Ν Ι Κ ΗΣ Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ ΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ TΟΥΣ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θεωρεί ιερό το δικαίωμα στην εργασία και την

αξιοπρεπή διαβίωση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων υπαλλήλων του Ιδρύματος, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από 30/06/2008 ή λήγουν στο διάστημα από 31/07/2008 έως 31/01/2009.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφασίζει:

1. Καλεί όλους τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν οι

συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να καταγράψουν και να εκθέσουν τα κενά σε επίπεδο

παροχής υπηρεσιών που θα δημιουργηθούν μετά τη λήξη των συμβάσεων. Ο Σύλλογος θεωρεί αυτονόητο ότι κανένας υφιστάμενος υπάλληλος δεν πρόκειται να αναπληρώσει ή να καλύψει τα τυχόν εργασιακά κενά των υπαλλήλων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν.

2. Καλεί τη Διοίκηση να εξετάσει ανά περίπτωση ατόμου και με προτεραιότητα (σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης της σύμβασης) κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να απορροφηθούν αυτοί οι εργαζόμενοι, ανάλογα την ειδικότητα, σε υπάρχοντα ή νέα εσωτερικά ερευνητικά προγράμματα του ΕΛΚΕ. Η Συνέλευση χαιρετίζει τις έως τώρα ενέργειες της Διοίκησης μέσω των παρεμβάσεων της προς το ΥΠΕΠΘ, για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων υπαλλήλων.

3. Καλεί τη Διοίκηση και τους Συλλόγους ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, συμβασιούχων σε από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΠΘ ώστε να γίνει σαφές το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πολυτεχνείο Κρήτης λόγω της λήξης των συμβάσεων.

4. Να εισηγηθεί προς τη Διοίκηση κείμενο το οποίο θα καταγράφει ανάγκες που υπάρχουν στο Ίδρυμα και οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με τον προγραμματισμό νέων οργανικών θέσεων ή και την κάλυψη υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού.

5. Προκηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας από 08:30 έως 13:00 την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008 και νέα στάση εργασίας την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008 τις ίδιες ώρες, με ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, δηλώνοντας όμως κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρεμποδίσει με οποιοδήποτε τρόπο τις διαδικασίες των πρυτανικών εκλογών. Στα πλαίσια αυτά καλεί τους υπόλοιπους συλλόγους προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΔΕΠ, συμβασιούχων) να προκηρύξουν στάση εργασίας τις ίδιες ώρες και μέρες, κατόπιν αποφάσεων των οργάνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: