Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Π.Κ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΝΙΩΝ κ. ΕΜΜ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 153926
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ 26/06/2008

Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ – ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΛΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΑΕΚ

Κύριε Υπουργέ,

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου 2008 σε πολλά ΑΕΙ στην Ελλάδα λήγει ένας σημαντικός αριθμός προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ (Επιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) για τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης τους, καθώς και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τους ΕΛΚΕ (Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας) των ΑΕΙ, στα πλαίσια των οποίων εργάζεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμβασιούχων υπαλλήλων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμβασιούχοι υπάλληλοι, με εμπειρία ετών, εργαζόμενοι στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΛΚΕ), να αναγκαστούν να αποχωρήσουν με πολύ δυσμενείς συνέπειες σε αυτά τα Ιδρύματα, καθώς οι υπηρεσίες και τα τμήματα στα οποία εργάζονται θα υπολειτουργήσουν ή δεν θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Επίσης, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο η ισχύουσα Κοινή Διυπουργική Απόφαση ΚΥΑ 679/96 δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος, όπως είναι η πρόσληψη και διατήρηση προσωπικού που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με δεδομένο ότι:-

- Η επένδυση στη γνώση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας και βασική της υποχρέωση.

- Η περαιτέρω ενίσχυση και διατήρηση του προσωπικού των ΑΕΙ κρίνεται απαραίτητη για να μην καταργηθούν και απαξιωθούν οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν το διδακτικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1) Τι πρόκειται να πράξετε για τα προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ τα οποία λήγουν μέσα στο καλοκαίρι του 2008, στα οποία δεν δίνεται η δυνατότητα παράτασής τους, ούτως ώστε να διατηρηθεί το προσωπικό που εργάζεται επί πολλά έτη σε αυτά τα Ιδρύματα και έχει αναπτύξει ουσιαστική και απαραίτητη εμπειρία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Ιδρυμάτων;

2) Τι πρόκειται να πράξετε σχετικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ 679/96, όπως προτάθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων στα Χανιά ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ΑΕΙ να προχωρήσουν στη στελέχωση και διατήρηση του απαραίτητου για τη λειτουργία τους προσωπικού, απόφαση που στη παρούσα μορφή της δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μ. Σκουλάκης

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση από το Σύλλογο Συμβασιούχων:
1) Απάντηση από τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών θα υπάρχει μέσα σε 25 ημερολογιακές ημέρες από την κατάθεση της ερώτησης.
2) Η παραπάνω ερώτηση βρίσκεται σε μορφή pdf στο αρχείο ΣΣΥΠΚ (στην αριστερή στήλη του web site), με ημερομηνία 2008/06/26

Δεν υπάρχουν σχόλια: