Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (διόρθωση παλαιού άρθρου)

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.;

ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2008 του ΑΣΕΠ.

Στις 12/06/08, απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4Κ/2008 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι τεσσάρων (24) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Διαβάζοντας την προκήρυξη 4Κ/2008 αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε θέματα "Υλοποίησης εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων" ή "σε θέματα διοικητικής υποστήριξης εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων".

Η προκήρυξη δεν αποκλείει υποψήφιους από άλλα Α.Ε.Ι. να καταθέσουν αιτήσεις για τις θέσεις αυτές, οσοι έχουν φυσικά την απαιτούμενη διετή εμπειρία στα προγράμματα αυτά. Όμως για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού αναφέρεται ότι: «θα διενεργηθεί επιπλέον συνέντευξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ' και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α', η οποία θα βαθμολογηθεί ως κριτήριο κατάταξης».

Με τη δημοσίευση αυτής της προκήρυξης γίνεται αντιληπτό ότι ο ΑΣΕΠ μπορεί να δημοσιεύσει ευνοϊκές προκηρύξεις για τους συμβασιούχους εργαζομένους των Α.Ε.Ι., και η συγκεκριμένη προκήρυξη απευθύνεται στους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η Κυβέρνηση έδωσε την άδεια να βγει προκήρυξη μόνο για 24 θέσεις τακτικού προσωπικού, μη λύνοντας συνολικά το μεγάλο πρόβλημα 93 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, που εργάζονται με συμβάσεις στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων, και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και Αύγουστο 2008.

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Π.Κ. θεωρούμε ότι αυτή η προκήρυξη είναι ένα θετικό βήμα για το μελλοντικό ενδεχόμενο της μονιμοποίησης των συμβασιούχων υπαλλήλων στα Α.Ε.Ι. Το ζήτημα είναι φυσικά τα ιδρύματα να πιέσουν ώστε να δοθούν από την Κυβέρνηση οργανικές θέσεις οι οποίες στη συνέχεια να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ. Προς το παρόν η τακτική της Κυβέρνησης είναι να δίνει οργανικές θέσεις με το σταγονόμετρο.

Πάντως ελπίζουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να διεκδικήσει πιο έντονα τις οργανικές θέσεις που έχει απαραίτητη ανάγκη για την λειτουργία του, για να υπάρξει κάποτε κάποια αντίστοιχη προκήρυξη και για τους συμβασιούχους του Πολυτεχνείου Κρήτης.

28/06/2008 (διόρθωση κειμένου)

Σημείωση: Η προκήρυξη 4κ/2008 του ΑΣΕΠ βρισκεται στο αρχείο ΣΣΥΠΚ (αριστερά της σελίδας) με ημερομηνία 2008/06/12

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι θα γίνει με τις συνεχείς μονιμοποιήσεις σε θέσεις για τις οποίες δεν υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη;;; Πώς απαντάνε οι σύλλογοι συμβασιούχων σ'αυτό;

SYMVASIOUXOIPK είπε...

Από όσο γνωρίζουμε δεν έχουν γίνει ξανά μονιμοποιήσεις χωρίς ανοιχτή προκήρυξη.... Όσες μονιμοποιήσεις έγιναν, είχαν γίνει πριν τον νόμο Παυλόπουλου, και μόνο για όσους είχαν κλείσει 24μηνη προϋπηρεσία με διάφορες συμβάσεις εργασίας ή εργου... Οι μετατροπές αυτές από συμβάσεις ορισμένου χρόνο σε αορίστου (χωρίς φυσικά προκήρυξη) είναι πλέον παρελθόν... Εκτός αν υπάρχει κάτι που ο Σύλλογος δεν γνωρίζει