Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Επιστολή προς την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ανακοίνωση προς τα μέλη του Συλλόγου Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου ότι στις 27/05/2008 είχε σταλεί η παρακάτω επιστολή προς την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με το πρόβλημα της λήξης συμβάσεων, είκοσι και πλέον υπαλλήλων, που λήγουν στις 31/07/2008 και 31/08/2008.

Με αυτή την επιστολή αυτή ο Σύλλογος ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα για τις μελλοντικές ενέργειες της Πρυτανείας για την επίλυση του προβλήματος.

Η Πρυτανεία επικοινώνησε με τον Σύλλογο και πολύ σύντομα θα υπάρξει κάποια συνάντηση.

Μόλις ορισθεί η ημερομηνία θα υπάρξει ενημέρωση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

"Χανιά 27 Μαΐου 2008

Προς:
-Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή Ι. Γρυσπολάκη
Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητή Μ. Πατεράκη
Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Ν. Βαρότση

Κύριε Πρύτανη, κύριοι Αντιπρυτάνεις, όπως ήδη γνωρίζετε στις 31/7/2008 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας εννέα (9) υπαλλήλων του Πολυτεχνείου στο πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, «Διοικητική και Τεχνολογική Υποστήριξη λειτουργίας του Πολυτεχνείου Κρήτης» καθώς και από 31/08/2008 για δέκα (10) τουλάχιστον υπαλλήλους σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι οι συμβασιούχοι αυτοί εργάζονται και υποστηρίζουν επί πολλά έτη, την λειτουργία του Πολυτεχνείου από διάφορες υπεύθυνες θέσεις εργασίας σε Γραμματείες Τμημάτων, τη Βιβλιοθήκη, το Γραφείο Διαμεσολάβησης, την Τεχνική Υπηρεσία, το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής κλπ. και έχουν κριθεί ως εξαιρετικά εργατικοί, αφοσιωμένοι και πρόθυμοι στα καθήκοντά τους, έχοντας αναπτύξει την απαραίτητη εμπειρία και άριστες σχέσεις με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό πράγμα που η πρυτανεία γνωρίζει από τις σχετικές εισηγήσεις των προϊσταμένων.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Π.Κ., έχοντας διακρίνει αυτό το σημαντικό πρόβλημα, από τον Νοέμβριο του 2007, προέβη μέχρι σήμερα σε τρεις συναντήσεις με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητή Μ. Πατεράκη, καθώς και σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου. Επιπλέον ο Σύλλογος, στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης, κατέθεσε στην Πρυτανεία και σχετικό υπόμνημα.

Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη κρίσιμη στιγμή, ο Σύλλογος δεν μπορεί να δώσει στα μέλη του μία ξεκάθαρη εικόνα διότι τα δεδομένα όπως αυτά του παρουσιάζονται αλλάζουν διαρκώς.

Καθώς όμως οι ημερομηνίες της λήξης των συμβάσεων είναι δεδομένες για τον Ιούλιο και Αύγουστο και πλησιάζουν απειλητικά, και επειδή όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι πιθανότητες οι υπάλληλοι αυτοί να μείνουν άνεργοι και οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται να υπολειτουργήσουν, εκφράζεται η έντονη ανησυχία των υπαλλήλων αυτών να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να προγραμματίσουν το επόμενο στάδιο της επαγγελματικής και οικογενειακής τους ζωής.

Με αυτή την επιστολή ο Σύλλογος Συμβασιούχων του Πολυτεχνείου Κρήτης ζητάει την άμεση ενημέρωση του από την Πρυτανεία για τις ενέργειές της προς την επίλυση του προβλήματος, που αφορά άμεσα ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων εργαζομένων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και ένα άλλο μεγάλο μέρος συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2009.

Με εκτίμηση

Δ.Σ Συλλόγου Συμβασιούχων"


Από το Σύλλογο Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: