Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Συνάντηση με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 18/06/2008

Στις 18/06/2008 ο Σύλλογος Συμβασιούχων συναντήθηκε τελικά στην Πρυτανεία με τον Πρύτανη κ. Γρυσπολάκη και τους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Βαρότση, και Πατεράκη. Στη συνάντηση αυτή μας ενημέρωσαν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η ισχύουσα Κοινή Διυπουργική Απόφαση ΚΥΑ 679/96 δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος. Για το λόγο αυτό το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να προβεί σε πρόσληψη προσωπικού (μέσω ΑΣΕΠ) με χρηματοδότηση από τον ΕΛΚΕ, όπως γινόταν παλαιότερα, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από μελλοντικό οικονομικό έλεγχο που θα διενεργηθεί στο Πολυτεχνείο, οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις αυτές να υποστούν σημαντικές κυρώσεις.

Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με πρωτοβουλία της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης έφεραν σε επαφή εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας ώστε να διαμορφωθεί πρόταση τροποποίησης της ΚΥΑ 679/96 (http://www.tuc.gr/synodos/KIA679.pdf). Η Πρυτανεία μας διαβεβαίωσε ότι όταν η τροποποιημένη ΚΥΑ εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και δημοσιευθεί, μόνο τότε θα μπορούν να προβούν και σε πρόσληψη υπαλλήλων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε επίσης η πρόταση από το Σύλλογο να δοθεί μία μικρή παράταση σε όλα τα προγράμματα που λήγουν άμεσα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό μέχρι την έγκριση και δημοσίευση της τροποποιημένης ΚΥΑ και την διαδικασία προκήρυξης των νέων θέσεων εργασίας, κάτι όμως που μας το απέκλεισαν κατηγορηματικά ως μη εφικτό.

Με τα παραπάνω δεδομένα έγινε κατανοητό ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και ότι με την λήξη των συμβάσεων, οι 25 και πλέον συμβασιούχοι υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ και ΕΛΚΕ, θα βρεθούν το πιθανότερο χωρίς εργασία για το διάστημα μέχρι η Πρυτανεία να πάρει στα χέρια της την αναθεωρημένη ΚΥΑ και να προβεί στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων εργασίας. Όμως δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η Πρυτανεία έχει καθημερινή και έντονη επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να αναθεωρηθεί η ΚΥΑ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Π.Κ. θεωρούμε ότι η απόφαση για την αναθεώρηση της ΚΥΑ από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών μπορεί να καθυστερήσει ή να μην πραγματοποιηθεί ποτέ για διάφορους πολιτικούς λόγους, καθώς το θέμα της Παιδείας είναι πολύ επίκαιρο και με πολλές προεκτάσεις. Γνωρίζουμε επίσης ότι η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ διαρκεί τουλάχιστον δύο εργάσιμους μήνες, με τον ΑΣΕΠ να είναι κλειστός τον Αύγουστο.

H εκτίμηση του Συλλόγου Συμβασιούχων Π.Κ. είναι ότι η λύση που προτείνει η Πρυτανεία είναι πολύ χρονοβόρα. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τη δημοσίευση της τροποποιημένης ΚΥΑ θα είναι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες (αν τελικά τροποποιηθεί), συν δύο μήνες που χρειάζονται για τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, και αυτό εφόσον έχει εκλεγεί νέα Πρυτανεία. Όμως στο ενδιάμεσο διάστημα οι υπάλληλοι θα έχουν ήδη αποχωρήσει από τις διάφορες υπηρεσίες του Πολυτεχνείου και αυτές θα βρεθουν να υπολειτουργούν, με σοβαρότερη περίπτωση αυτή του τμήματος της Αρχιτεκτονικής από το οποίο θα αποχωρήσουν 8 άτομα, με το ενδεχόμενο από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να είναι αδύνατη η λειτουργία του.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να επισημάνουμε την αγωνία όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πολυτεχνείου Κρήτης και δραστηριοποιούμαστε για να βρεθεί μία πιο άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό.

Από τη στήλη αριστερά της ιστοσελίδας μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα που λήγουν και για τα στοιχεία των υπαλλήλων που θα μείνουν χωρίς εργασία.

Από το Σύλλογο Συμβασιούχων Π.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: