Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Συνέλευση Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης

Καλούνται όλοι οι συμβασιούχοι του Πολυτεχνείου, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασής τους, σε γενική συνέλευση του συλλόγου μας που θα γίνει την Τρίτη 02/12/2008 στις 13:00 στην αίθουσα Ε3002 των ΗΜΜΥ. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην μασάτε από υποσχέσεις και από κινήσεις "καλής θελήσεως". Έχουμε δει στο παρελθόν τι κατάληξη έχουν. Η πρυτανεία και η σύγκλητος θα προσπαθήσουν να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών τους στο Υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κερδίσουν χρόνο και να φανούν ότι κάνουν ότι "καλύτερο" μπορούν.
Οργανικές θέσεις στο Πολυτεχνείο υπάρχουν καμιά δεκαριά, και τις χρησιμοποιούν για να προσλαμβάνουν συμβασιούχους. Δεν υπάρχουν τόσες οργανικές θέσεις για να καλυφθεί το πρόβλημα σε όλο το Πολυτεχνείο. Η τροποποίηση της ΚΥΑ έχει κολλήσει στο Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο δεν υπάρχει περίπτωση να ανάψει το πράσινο φως για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του ΕΛΚΕ για μισθούς παλιών ή νέων υπαλλήλων. Η χρηματοδότηση προσωπικού από τα ΕΣΠΑ θα αργήσει πάρα πολύ...

Η αλχημείες του στυλ "θα πάρουμε μηχανικούς ΙΔΑΧ και θα τους πετάμε στις γραμματείες και στην οικονομική υπηρεσία για να μπαλώσουμε τρύπες" δεν θα περάσουν...

Πιέστε μέχρι το τέλος γιατί η πρυτανεία και η σύγκλητος δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη λύση του προβλήματος... Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση υπέρ των συμβασιούχων
Ελπίδες για την τελική δικαίωση των χιλιάδων συμβασιούχων στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) δημιουργεί η χθεσινή πρόταση της Γενικής Εισαγγελέως προς το ΔΕΚ στο Λουξεμβούργο


Ελπίδες για την τελική δικαίωση των χιλιάδων συμβασιούχων στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) δημιουργεί η χθεσινή πρόταση της Γενικής Εισαγγελέως προς το ΔΕΚ στο Λουξεμβούργο, καθώς καταρρίπτει πολλούς από τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και επισημαίνει προβλήματα αναποτελεσματικότητας του «διατάγματος Παυλόπουλου» (Π.Δ. 164/04) όσον αφορά στην προστασία των συμβασιούχων.

Η Γερμανίδα Γενική Εισαγγελέας, J. Kokott, αφού απέρριψε την προσπάθεια της κυβέρνησης να «κλείσει» και αυτή τη δίκη για τυπικούς λόγους άσκησε κριτική στο Π.Δ. 164/04 διαπιστώνοντας ότι «περιόρισε πολύ τη δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου στον δημόσιο, καταργώντας τη δυνατότητα αυτή για το μέλλον».

Η εισαγγελική πρόταση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κρίνουν τα ελληνικά δικαστήρια ότι έχει υποβαθμιστεί το γενικό επίπεδο προστασίας των συμβασιούχων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα απέναντι στην κοινοτική οδηγία 1970/99/ΕΚ, η γενική απαγόρευση που ισχύει μόνο στον δημόσιο τομέα, για τη δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ουσιαστικά επαναλαμβάνει τις θετικές για τους συμβασιούχους προηγούμενης απόφασης του ΔΕΚ που είχε αφήσει αιχμές για τη σχετική συνταγματική απαγόρευση, κρίνοντας ότι τα δικαστήρια θα μπορούσαν να ξεπερνούν την απαγόρευση εφόσον υπάρχουν διαδοχικές συμβάσεις (προ του Π.Δ. 164) που αποσκοπούσαν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Με αγωνία
Στην απόφαση του ΔΕΚ που θα περιμένουν με αγωνία χιλιάδες συμβασιούχοι σε περίπου 2 - 3 μήνες, ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχει η διαπίστωση της εισαγγελικής πρότασης ότι το Π.Δ. αποδυνάμωσε τις κυρώσεις για την κατάχρηση της απασχόλησης ορισμένου χρόνου, που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπολείπεται του κατώτατου ορίου που θέτει το κοινοτικό δίκαιο για την προστασία των εργαζομένων.

Αμφισβητώντας την πρακτική αποτελεσματικότητα των κυρώσεων του Π.Δ. 164/04 σε περίπτωση καταχρήσεων σε βάρος συμβασιούχων, η εισαγγελέας σημειώνει ότι τα δικαστήρια πρέπει να ερευνούν εάν οι εργαζόμενοι έχουν κίνητρο να προβάλουν και να ασκήσουν πράγματι τα δικαιώματα που τους απονέμει το Π.Δ.

Και τούτο διότι «θα μπορούσαν να υπάρχουν εργαζόμενοι που να υποκύπτουν στον πειρασμό να ανέχονται την καταχρηστική σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ελπίζοντας ότι θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται και στο μέλλον στο Δημόσιο και να διαθέτουν έτσι κοινωνική και ασφαλιστική προστασία».

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, από 1 Ιανουαρίου 2008, περισσότεροι από 130 συμβασιούχοι θα είμαστε χωρίς δουλειά!

Στη συνέλευση των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2008 επιβεβαιώθηκε η κοινή διαπίστωση όλων ότι αν δεν προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις οι οποίες θα αναδείξουν τα προβλήματά μας και τα αιτήματά μας δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθεί κανείς.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες:

1) Να προχωρήσουμε σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 από 11:00 έως 14:00.

2) Να συγκεντρωθούμε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:30 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για να δηλώσουμε με την παρουσία μας τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου μας.

3) Να συμμετάσχουμε στη Γενική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Αυτή τη χρονική στιγμή χρειάζεται η μαζική κινητοποίησή μας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στις κινητοποιήσεις και να συμβάλετε στη δημοσιοποίησή και προβολή των αιτημάτων μας.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ



· Συνέχιση της εργασίας, από 1-1-2009, όλων των εργαζομένων συμβασιούχων στα έργα του Πανεπιστημίου.

· Αξιοποίηση των συμβασιούχων και της εμπειρίας και τεχνογνωσίας τους προς όφελος της έρευνας και της εκπαίδευσης.

· Να διασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον όλων των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου.

· Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να βρει τρόπο να γεφυρωθεί το κενό έως την έναρξη έργων του ΕΣΠΑ.

· Να κινηθεί δυναμικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα σχετικά έργα του ΕΣΠΑ.

· Να κινηθεί δυναμικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

· Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για τις 8μηνες συμβάσεις.

· Άμεση χρηματοδότηση των βιβλιοθηκών και κάθε άλλης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω του ΕΣΠΑ και του κρατικού προϋπολογισμού.

· Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για όλους





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ