Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Η Ν.Δ. λέει: «Θα υπάρχει μοριοδότηση όσο υπάρχουν συμβασιούχοι»

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=89362
«Θα υπάρχει μοριοδότηση όσο υπάρχουν συμβασιούχοι»
Επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του ΕΤ από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Τετάρτη, 13.05.09
«Οσο υπάρχουν συμβασιούχοι με αυτό το καθεστώς θα υπάρχει και μοριοδότηση», δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι σύντομα θα εκδοθεί προκήρυξη για τη μονιμοποίηση των 5.500 εποχικών δασοπυροσβεστών.

Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τις ευρωεκλογές αναφέρθηκε στο θέμα των συμβασιούχων με αφορμή τη χθεσινή αποκάλυψη του ΕΤ σχετικά με την επέκταση μέχρι και το 2011 του νόμου της μοριοδότησης. Ο υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του ΕΤ αλλά τόνισε ότι μετά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ο νόμος της μοριοδότησης είναι η μοναδική συνταγματική διέξοδος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Υπογράμμισε, δε, ότι με το νόμο αυτό δεν αδικούνται οι συμβασιούχοι, αφού τους παρέχεται η δυνατότητα να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ετοιμάζει διαγωνισμό για την πρόσληψη των 5.500 εποχικών δασοπυροσβεστών. Η σχετική προκήρυξη θα εκδοθεί σύντομα από το υπουργείο Εσωτερικών και λόγω του νόμου της μοριοδότησης όσοι από τους 5.500 δασοπυροσβέστες πληρούν τα κριτήρια θα έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιηθούν στο Δημόσιο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) και επιτέθηκε σε μερίδα δικηγόρων που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση ΔΕΚ βάσει των δικών τους συμφερόντων. «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι σαφής και αμετάκλητη.Από τη στιγμή που υπερισχύει το εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας όλες οι προσφυγές εργαζομένων θα προσκρούουν στις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας που απαγορεύουν τις αυτόματες μετατροπές των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ KAI ΦΩΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: