Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Απεργία 19/3/2008

Όπως και στις δύο προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προκηρύξει η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Πολυτεχνείου αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου και σε αυτή τη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19/3/08.
Καλούμε τα μέλη με τη συμμετοχή τους, να βοηθήσουν στην επιτυχία αυτής της Πανελλαδικής απεργίας.

Απο το Δ.Σ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

57η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε.

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κομοτηνή, 29 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ 5

Η 57η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας τη δυσχερή θέση στην οποία ευρίσκονται πολλά Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων από τη σημαντική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον διοικητικό τομέα είτε λόγω ολοκλήρωσης έργων ΕΠΕΑΕΚ είτε λόγω συνταξιοδότησης, με συνέπεια να κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία τους, αποφάσισε να ζητήσει από το ΥΠΕΠΘ:

α. Συνέχιση χρηματοδότησης των Τμημάτων αυτών μέσω ΕΠΕΑΕΚ προκειμένου να διατηρήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους

β. Να παραμένουν στα Ιδρύματα οι πιστώσεις όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τα οποία συνταξιοδοτούνται και να επαναπροκηρύσσονται άμεσα

γ. Να δίνεται η δυνατότητα σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας με σχέση Ι.Δ.Α.Χ. να καταλαμβάνουν μετά από τις σχετικές κρίσεις, θέσεις προϊσταμένων στον διοικητικό μηχανισμό.

δ. Να εξετάσει το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για όσους υπηρετούν άνω των 3 χρόνων, η σύμβασή τους να μετατραπεί σε σύμβαση αορίστου χρόνου.