Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

31/07/2008 Ενημέρωση για τις Εξελίξεις

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις. Ο στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν να βρεθούν λύσεις ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Ιδρύματος, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. (Η κατάσταση με τα ονόματα των συμβασιούχων βρίσκεται αριστερά της ιστοσελίδας). Η τελευταία συνάντηση με τον Πρύτανη πραγματοποιήθηκε στις 31/07/2008.

Οι συζητήσεις αυτές αφορούσαν τους τριάντα τρεις (33) συμβασιούχους υπαλλήλους που εργάζονται στο Ίδρυμα οι οποίοι απολύονταν σταδιακά, από τον Ιούνιο έως τέλη Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων ήταν:

1) ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΕΑΕΚ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

(16 συμβασιούχοι υπάλληλοι)

Ο Πρύτανης κ. I. Γρυσπολάκης, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα του ότι θα δοθούν παρατάσεις μέχρι 31/12/2008 στους έντεκα (11) συμβασιούχους εργαζόμενους στο τμήμα Αρχιτεκτονικής (λήξη συμβάσεων 31/08/2008) και στους τέσσερις (4) βιβλιοθηκονόμους της Βιβλιοθήκης (λήξη συμβάσεων 30/09/2008).

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον υπάλληλο Πληροφορικής της Βιβλιοθήκης από 30/09/2008. Το Υπουργείο αρνείται να στείλει επιπλέον χρηματοδότηση για τους υπαλλήλους Πληροφορικής των Βιβλιοθηκών των Α.Ε.Ι., και προτίθεται να αποσπάσει αντίστοιχο αριθμό Πληροφορικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

2) ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΕΑΕΚ και ΓΓΕΤ

(10 συμβασιούχοι υπάλληλοι)

Υπάρχουν δέκα συμβασιούχοι υπάλληλοι που εργάζονται σε διαφορετικά προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ και ΓΓΕΤ και αυτοί είναι,

α) τρεις στο Γραφείο Διασύνδεσης των οποίων οι συμβάσεις έληξαν από 30/06/2008 (πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ),

β) τρεις στο γραφείο Διαμεσολάβησης των οποίων οι συμβάσεις λήγουν από 31/07/2008 (πρόγραμμα ΓΓΕΤ),

γ) τέσσερις σε προγράμματα αναμόρφωσης Προγραμμάτων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ και ΠΜΣ) στα τμήματα ΜΗ.ΠΕΡ. και Μ.Π.Δ. που λήγουν στις 31/08/2008 (προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ)

Ο Πρύτανης δήλωσε ότι αυτοί εκτελούν ένα συγκεκριμένο έργο, με αρχή και τέλος, και θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή τα προγράμματα στα οποία απασχολούνται έχουν ημερομηνία λήξης.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους του Γραφείου Διαμεσολάβησης, μία υπάλληλος θα έχει σύμβαση έργου μέχρι το τέλος του έτους και οι άλλοι δύο για έναν ακόμη μήνα (Αύγουστος). Για τους συμβασιούχους στα προγράμματα αναμόρφωσης ΠΠΣ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Τέλος, για τους συμβασιούχους του γραφείου Διασύνδεσης ανέφερε ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρξει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο ίσως κάποια στιγμή να μπορούν να ενταχθούν οι υπάλληλοι του γραφείου που έχουν μείνει χωρίς εργασία. Όπως είπε και ο ίδιος ίσως στο μέλλον το Γραφείο Διασύνδεσης και τα προγράμματα για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο Γραφείο.

3) ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΚΕ

(9 συμβασιούχοι υπάλληλοι)

Επτά από τους εννέα υπαλλήλους του προγράμματος μένουν άνεργοι τον μήνα Αύγουστο. Στη συνέχεια θα συνάψουν συμβάσεις έργου για δύο (2) μήνες από 1η Σεπτεμβρίου και θα εργασθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες στις θέσεις που εργαζόντουσαν, δηλαδή στις γραμματείες τμημάτων ΜΠΔ, ΗΜΜΥ, ΓΕΝΙΚΟ, ΜΗΠΕΡ, στο τμήμα Προμηθειών, στο Λογιστήριο, και στη Βιβλιοθήκη.