Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους από το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα Γ. Φίλη – Θ. Μαρκόπουλου – Γ. Σαριδάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στην συνάντηση που είχαμε ως υποψήφιο πρυτανικό σχήμα με το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης, στις 23/6/2008, μας εξετέθη το άμεσο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 25 και πλέον συμβασιούχοι του Ιδρύματος λόγω της επικείμενης λήξης των συμβάσεών τους. Οι συμβασιούχοι αυτοί έχουν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Βιβλιοθήκης, Αρχιτεκτονικής, Διασύνδεσης αλλά και του προγράμματος υποστήριξης των υπηρεσιών του Ιδρύματος από τον ΕΛΚΕ.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η πιθανή απομάκρυνση των συμβασιούχων, πέραν του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργήσει στους εργαζόμενους, συνεπάγεται και τεράστια προβλήματα στη λειτουργία και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Η άρνηση του ΥΠΕΠΘ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, είτε συμπεριλαμβάνοντας την άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων στην νέα αναπτυξιακή στρατηγική περιόδου 2007-2013 είτε δίνοντας διέξοδο μέσω των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων, θέτει εν κινδύνω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσω των προγραμμάτων. Ταυτόχρονα υποβαθμίζει το επίπεδο λειτουργίας βασικών τεχνικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Η προσπάθεια που γίνεται για τροποποίηση της σχετικής με την λειτουργία του ΕΛΚΕ Κοινής Υπουργικής Απόφασης (679/96) βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος με ίδια μέσα. Παράλληλα όμως, αναγνωρίζοντας τόσο την κοινωνική όσο και την λειτουργική διάσταση του προβλήματος, η Διοίκηση του Ιδρύματος οφείλει και πρέπει να επεξεργαστεί άμεσα εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες λύσεις του προβλήματος με ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Γ. Φίλης – Θ. Μαρκόπουλος – Γ. Σαριδάκης

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

"Αφαίμαξη προσωπικού" Άρθρο από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για το πρόβλημα των Συμβασιούχων

Αφαίμαξη προσωπικού

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ

Εκτός πανεπιστημίων θα βρεθούν εντός διμήνου οι συμβασιούχοι στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξαιτίας της λήξης των προγραμμάτων χρηματοδότησης από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ). Για πολλά ΑΕΙ αυτό σημαίνει ότι πολλές υπηρεσίες τους, πλέον, θα υπολειτουργούν ή θα κλείσουν.

Με τους μισούς υπαλλήλους θα μείνουν οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, αφού δεν εντάχθηκαν στο Δ' ΚΠΣ.
* Είναι ασαφές το πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση, που θα επιφέρει αφαίμαξη προσωπικού. Αυτό θα εξαρτηθεί αφ' ενός από τη συνέχιση κάποιων δράσεων του Γ' ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ 2009-2013, αφ' ετέρου από το αν θα γίνει δεκτή η τροποποίηση της διυπουργικής απόφασης 679 του 1996, όπως πρότειναν οι πρυτάνεις. Αν υιοθετηθεί η πρόταση, θα μπορούν οι πρυτανικές αρχές να προσλαμβάνουν προσωπικό (μέσω ΑΣΕΠ) με χρηματοδότηση από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ). Αλλιώς, οι πρυτάνεις δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν προσλήψεις, γιατί μπορεί να υποστούν νομικές κυρώσεις, όπως ήδη συνέβη σε ορισμένες περιπτώσεις.

* Οι ΕΛΚΕ χρησιμοποιούνται επί δύο δεκαετίες για να διοχετεύονται στα ιδρύματα κυρίως κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, με όρους πιο ευέλικτους από αυτούς που επιβάλλει ο Κώδικας Δημόσιου Λογιστικού. Δεδομένης της ελλιπούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλες τις κυβερνήσεις, τα χρήματα των ειδικών λογαριασμών και εκείνα του ΕΠΕΑΕΚ εκτιμάται ότι έχουν διασώσει τα ΑΕΙ από τη χρεοκοπία, αλλά άφησαν έκθετους πανεπιστημιακούς που ενέκριναν δράσεις άσχετες με την εκάστοτε προβλεπόμενη.

Πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες

Το Συντονιστικό Συλλόγων Συμβασιούχων Πανεπιστημίων επιχειρεί αυτές τις μέρες να καταγράψει τον αριθμό των εργαζομένων που αμείβονται από τα ΕΠΕΑΕΚ και τους ΕΛΚΕ ανά ίδρυμα και τις ημερομηνίες λήξης των συμβάσεών τους (κυρίως μεταξύ 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου). Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Σύλλογος έχει καταγράψει τουλάχιστον 25 συμβασιούχους, 10 εκ των οποίων είναι από το τμήμα Αρχιτεκτονικής, το οποίο φοβούνται ότι ίσως να μην μπορέσει να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

* Σοβαρά υπονομεύεται η λειτουργία των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών όλης της χώρας, που αναβαθμίστηκαν την τελευταία δεκαετία χάρη στα κοινοτικά κονδύλια. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εντάξει τις βιβλιοθήκες στο Δ' ΚΠΣ θα αφήσει άνεργους τους περίπου 350 συμβασιούχους των βιβλιοθηκών. Θα απομείνουν οι 370 μόνιμοι, κάτι που σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο των συμβασιούχων του κλάδου θα προκαλέσει κλείσιμο μικρών βιβλιοθηκών και θα ακυρώσει σειρά δράσεων που αφορούν το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας (έρευνα, τεκμηρίωση, ακαδημαϊκή διασύνδεση κ.ά.).

* Στα γραφεία διασύνδεσης, που στηρίχθηκαν από το 1997 σε κοινοτικούς πόρους, απασχολούνται περίπου 100 συμβασιούχοι. Δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πώς θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία τους την περίοδο 2007-2013 και οι εργαζόμενοι ζητούν να υπάρξει πρόγραμμα-γέφυρα (όπως συνέβη μεταξύ Β' και Γ' ΚΠΣ), ώστε να μην υπολειτουργήσουν μέχρι να ανακοινωθούν οι νέες δράσεις.

boubouka@enet.gr

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 29/06/2008

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Την Παρασκευή 27-6-2008, τα κτίρια Δ1 & Ε1 της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης (Βι.Κε.Π.), στην Πολυτεχνειούπολη, θα είναι κλειστά λόγω συμμετοχής του προσωπικού της στην απεργία της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτιβάθμιας Εκπαίδευσης) και της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο). Η Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. συμμετέχει στην απεργία με κύρια αιτήματα την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν μέχρι το τέλος του 2008 και την αοριστικοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Π.Κ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΝΙΩΝ κ. ΕΜΜ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 153926
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ 26/06/2008

Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ – ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΛΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΑΕΚ

Κύριε Υπουργέ,

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου 2008 σε πολλά ΑΕΙ στην Ελλάδα λήγει ένας σημαντικός αριθμός προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ (Επιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) για τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης τους, καθώς και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τους ΕΛΚΕ (Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας) των ΑΕΙ, στα πλαίσια των οποίων εργάζεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμβασιούχων υπαλλήλων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμβασιούχοι υπάλληλοι, με εμπειρία ετών, εργαζόμενοι στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΛΚΕ), να αναγκαστούν να αποχωρήσουν με πολύ δυσμενείς συνέπειες σε αυτά τα Ιδρύματα, καθώς οι υπηρεσίες και τα τμήματα στα οποία εργάζονται θα υπολειτουργήσουν ή δεν θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Επίσης, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο η ισχύουσα Κοινή Διυπουργική Απόφαση ΚΥΑ 679/96 δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος, όπως είναι η πρόσληψη και διατήρηση προσωπικού που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με δεδομένο ότι:-

- Η επένδυση στη γνώση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας και βασική της υποχρέωση.

- Η περαιτέρω ενίσχυση και διατήρηση του προσωπικού των ΑΕΙ κρίνεται απαραίτητη για να μην καταργηθούν και απαξιωθούν οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν το διδακτικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1) Τι πρόκειται να πράξετε για τα προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ τα οποία λήγουν μέσα στο καλοκαίρι του 2008, στα οποία δεν δίνεται η δυνατότητα παράτασής τους, ούτως ώστε να διατηρηθεί το προσωπικό που εργάζεται επί πολλά έτη σε αυτά τα Ιδρύματα και έχει αναπτύξει ουσιαστική και απαραίτητη εμπειρία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Ιδρυμάτων;

2) Τι πρόκειται να πράξετε σχετικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ 679/96, όπως προτάθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων στα Χανιά ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ΑΕΙ να προχωρήσουν στη στελέχωση και διατήρηση του απαραίτητου για τη λειτουργία τους προσωπικού, απόφαση που στη παρούσα μορφή της δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μ. Σκουλάκης

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση από το Σύλλογο Συμβασιούχων:
1) Απάντηση από τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών θα υπάρχει μέσα σε 25 ημερολογιακές ημέρες από την κατάθεση της ερώτησης.
2) Η παραπάνω ερώτηση βρίσκεται σε μορφή pdf στο αρχείο ΣΣΥΠΚ (στην αριστερή στήλη του web site), με ημερομηνία 2008/06/26

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Συνάντηση με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 18/06/2008

Στις 18/06/2008 ο Σύλλογος Συμβασιούχων συναντήθηκε τελικά στην Πρυτανεία με τον Πρύτανη κ. Γρυσπολάκη και τους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Βαρότση, και Πατεράκη. Στη συνάντηση αυτή μας ενημέρωσαν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η ισχύουσα Κοινή Διυπουργική Απόφαση ΚΥΑ 679/96 δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος. Για το λόγο αυτό το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να προβεί σε πρόσληψη προσωπικού (μέσω ΑΣΕΠ) με χρηματοδότηση από τον ΕΛΚΕ, όπως γινόταν παλαιότερα, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από μελλοντικό οικονομικό έλεγχο που θα διενεργηθεί στο Πολυτεχνείο, οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις αυτές να υποστούν σημαντικές κυρώσεις.

Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με πρωτοβουλία της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης έφεραν σε επαφή εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας ώστε να διαμορφωθεί πρόταση τροποποίησης της ΚΥΑ 679/96 (http://www.tuc.gr/synodos/KIA679.pdf). Η Πρυτανεία μας διαβεβαίωσε ότι όταν η τροποποιημένη ΚΥΑ εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και δημοσιευθεί, μόνο τότε θα μπορούν να προβούν και σε πρόσληψη υπαλλήλων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε επίσης η πρόταση από το Σύλλογο να δοθεί μία μικρή παράταση σε όλα τα προγράμματα που λήγουν άμεσα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό μέχρι την έγκριση και δημοσίευση της τροποποιημένης ΚΥΑ και την διαδικασία προκήρυξης των νέων θέσεων εργασίας, κάτι όμως που μας το απέκλεισαν κατηγορηματικά ως μη εφικτό.

Με τα παραπάνω δεδομένα έγινε κατανοητό ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και ότι με την λήξη των συμβάσεων, οι 25 και πλέον συμβασιούχοι υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ και ΕΛΚΕ, θα βρεθούν το πιθανότερο χωρίς εργασία για το διάστημα μέχρι η Πρυτανεία να πάρει στα χέρια της την αναθεωρημένη ΚΥΑ και να προβεί στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων εργασίας. Όμως δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η Πρυτανεία έχει καθημερινή και έντονη επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να αναθεωρηθεί η ΚΥΑ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Π.Κ. θεωρούμε ότι η απόφαση για την αναθεώρηση της ΚΥΑ από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών μπορεί να καθυστερήσει ή να μην πραγματοποιηθεί ποτέ για διάφορους πολιτικούς λόγους, καθώς το θέμα της Παιδείας είναι πολύ επίκαιρο και με πολλές προεκτάσεις. Γνωρίζουμε επίσης ότι η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ διαρκεί τουλάχιστον δύο εργάσιμους μήνες, με τον ΑΣΕΠ να είναι κλειστός τον Αύγουστο.

H εκτίμηση του Συλλόγου Συμβασιούχων Π.Κ. είναι ότι η λύση που προτείνει η Πρυτανεία είναι πολύ χρονοβόρα. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τη δημοσίευση της τροποποιημένης ΚΥΑ θα είναι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες (αν τελικά τροποποιηθεί), συν δύο μήνες που χρειάζονται για τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, και αυτό εφόσον έχει εκλεγεί νέα Πρυτανεία. Όμως στο ενδιάμεσο διάστημα οι υπάλληλοι θα έχουν ήδη αποχωρήσει από τις διάφορες υπηρεσίες του Πολυτεχνείου και αυτές θα βρεθουν να υπολειτουργούν, με σοβαρότερη περίπτωση αυτή του τμήματος της Αρχιτεκτονικής από το οποίο θα αποχωρήσουν 8 άτομα, με το ενδεχόμενο από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να είναι αδύνατη η λειτουργία του.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να επισημάνουμε την αγωνία όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πολυτεχνείου Κρήτης και δραστηριοποιούμαστε για να βρεθεί μία πιο άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό.

Από τη στήλη αριστερά της ιστοσελίδας μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα που λήγουν και για τα στοιχεία των υπαλλήλων που θα μείνουν χωρίς εργασία.

Από το Σύλλογο Συμβασιούχων Π.Κ.


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (διόρθωση παλαιού άρθρου)

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.;

ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2008 του ΑΣΕΠ.

Στις 12/06/08, απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4Κ/2008 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι τεσσάρων (24) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Διαβάζοντας την προκήρυξη 4Κ/2008 αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε θέματα "Υλοποίησης εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων" ή "σε θέματα διοικητικής υποστήριξης εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων".

Η προκήρυξη δεν αποκλείει υποψήφιους από άλλα Α.Ε.Ι. να καταθέσουν αιτήσεις για τις θέσεις αυτές, οσοι έχουν φυσικά την απαιτούμενη διετή εμπειρία στα προγράμματα αυτά. Όμως για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού αναφέρεται ότι: «θα διενεργηθεί επιπλέον συνέντευξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ' και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α', η οποία θα βαθμολογηθεί ως κριτήριο κατάταξης».

Με τη δημοσίευση αυτής της προκήρυξης γίνεται αντιληπτό ότι ο ΑΣΕΠ μπορεί να δημοσιεύσει ευνοϊκές προκηρύξεις για τους συμβασιούχους εργαζομένους των Α.Ε.Ι., και η συγκεκριμένη προκήρυξη απευθύνεται στους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η Κυβέρνηση έδωσε την άδεια να βγει προκήρυξη μόνο για 24 θέσεις τακτικού προσωπικού, μη λύνοντας συνολικά το μεγάλο πρόβλημα 93 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, που εργάζονται με συμβάσεις στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων, και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και Αύγουστο 2008.

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Π.Κ. θεωρούμε ότι αυτή η προκήρυξη είναι ένα θετικό βήμα για το μελλοντικό ενδεχόμενο της μονιμοποίησης των συμβασιούχων υπαλλήλων στα Α.Ε.Ι. Το ζήτημα είναι φυσικά τα ιδρύματα να πιέσουν ώστε να δοθούν από την Κυβέρνηση οργανικές θέσεις οι οποίες στη συνέχεια να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ. Προς το παρόν η τακτική της Κυβέρνησης είναι να δίνει οργανικές θέσεις με το σταγονόμετρο.

Πάντως ελπίζουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να διεκδικήσει πιο έντονα τις οργανικές θέσεις που έχει απαραίτητη ανάγκη για την λειτουργία του, για να υπάρξει κάποτε κάποια αντίστοιχη προκήρυξη και για τους συμβασιούχους του Πολυτεχνείου Κρήτης.

28/06/2008 (διόρθωση κειμένου)

Σημείωση: Η προκήρυξη 4κ/2008 του ΑΣΕΠ βρισκεται στο αρχείο ΣΣΥΠΚ (αριστερά της σελίδας) με ημερομηνία 2008/06/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Π.Κ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/06/2008 ΣΤΙΣ 09:00, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΛΚΕ (ΛΗΞΗ 31/07/2008) ΚΑΙ ΕΠΕΑΕΚ (ΛΗΞΗ 31/08/2008) ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Επιστολή προς την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ανακοίνωση προς τα μέλη του Συλλόγου Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου ότι στις 27/05/2008 είχε σταλεί η παρακάτω επιστολή προς την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με το πρόβλημα της λήξης συμβάσεων, είκοσι και πλέον υπαλλήλων, που λήγουν στις 31/07/2008 και 31/08/2008.

Με αυτή την επιστολή αυτή ο Σύλλογος ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα για τις μελλοντικές ενέργειες της Πρυτανείας για την επίλυση του προβλήματος.

Η Πρυτανεία επικοινώνησε με τον Σύλλογο και πολύ σύντομα θα υπάρξει κάποια συνάντηση.

Μόλις ορισθεί η ημερομηνία θα υπάρξει ενημέρωση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

"Χανιά 27 Μαΐου 2008

Προς:
-Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή Ι. Γρυσπολάκη
Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητή Μ. Πατεράκη
Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Ν. Βαρότση

Κύριε Πρύτανη, κύριοι Αντιπρυτάνεις, όπως ήδη γνωρίζετε στις 31/7/2008 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας εννέα (9) υπαλλήλων του Πολυτεχνείου στο πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, «Διοικητική και Τεχνολογική Υποστήριξη λειτουργίας του Πολυτεχνείου Κρήτης» καθώς και από 31/08/2008 για δέκα (10) τουλάχιστον υπαλλήλους σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι οι συμβασιούχοι αυτοί εργάζονται και υποστηρίζουν επί πολλά έτη, την λειτουργία του Πολυτεχνείου από διάφορες υπεύθυνες θέσεις εργασίας σε Γραμματείες Τμημάτων, τη Βιβλιοθήκη, το Γραφείο Διαμεσολάβησης, την Τεχνική Υπηρεσία, το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής κλπ. και έχουν κριθεί ως εξαιρετικά εργατικοί, αφοσιωμένοι και πρόθυμοι στα καθήκοντά τους, έχοντας αναπτύξει την απαραίτητη εμπειρία και άριστες σχέσεις με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό πράγμα που η πρυτανεία γνωρίζει από τις σχετικές εισηγήσεις των προϊσταμένων.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Π.Κ., έχοντας διακρίνει αυτό το σημαντικό πρόβλημα, από τον Νοέμβριο του 2007, προέβη μέχρι σήμερα σε τρεις συναντήσεις με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητή Μ. Πατεράκη, καθώς και σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου. Επιπλέον ο Σύλλογος, στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης, κατέθεσε στην Πρυτανεία και σχετικό υπόμνημα.

Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη κρίσιμη στιγμή, ο Σύλλογος δεν μπορεί να δώσει στα μέλη του μία ξεκάθαρη εικόνα διότι τα δεδομένα όπως αυτά του παρουσιάζονται αλλάζουν διαρκώς.

Καθώς όμως οι ημερομηνίες της λήξης των συμβάσεων είναι δεδομένες για τον Ιούλιο και Αύγουστο και πλησιάζουν απειλητικά, και επειδή όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι πιθανότητες οι υπάλληλοι αυτοί να μείνουν άνεργοι και οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται να υπολειτουργήσουν, εκφράζεται η έντονη ανησυχία των υπαλλήλων αυτών να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να προγραμματίσουν το επόμενο στάδιο της επαγγελματικής και οικογενειακής τους ζωής.

Με αυτή την επιστολή ο Σύλλογος Συμβασιούχων του Πολυτεχνείου Κρήτης ζητάει την άμεση ενημέρωση του από την Πρυτανεία για τις ενέργειές της προς την επίλυση του προβλήματος, που αφορά άμεσα ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων εργαζομένων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και ένα άλλο μεγάλο μέρος συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2009.

Με εκτίμηση

Δ.Σ Συλλόγου Συμβασιούχων"


Από το Σύλλογο Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης.